luty4

Schab duszony na kwaśno

dodano: 4 lutego 2014 przez elleshar-72


Składniki:

 

Sposób przygotowania: Kotlet natrzeć czosnkiem. W rondlu rozgrzać oliwę i włożyć kotlety, usmażyć na rumiano z obu stron, wyjąć. Do tłuszczu ze smażenia włożyć pokrojoną w talarki cebulę i zrumienić. Kiszoną kapustę grubo posiekać, dołożyć do cebuli. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, miód, listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, jałowca, czarnego pieprzu oraz kminek. Wlać 1,5 szklanki wrzątku z rozpuszczoną kostką bulionową. Gotować 30 minut. Na kapuście ułożyć kotlety, przyprawić do smaku, przykryć i dusić razem 30 min. Posypać natką.




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy